First time try... not bad~
Resepi Puding Krim Karamel
Bahan-bahan:
Bahan A
6 biji telur
1 tin susu sejat
1/2 tin susu pekat manis
10 keping biskut Cream Crackers
1 tin air (gunakan tin susu sejat tadi)
1 sudu teh esen vanila
Bahan B
10 sudu besar gula pasir
sedikit air
Cara-cara:
1. Hancurkan atau kisarkan biskut Cream Crackers
3. Masukkan susu sejat, susu pekat, esen vanila dan air, kacau adunan sehingga sebati
4. Masukkan biskut yang telah dikisar dan kacau lagi. Biarkan adunan seketika
5. Panaskan periuk dan masukkan gula pasir. Biarkan sehingga agak hangus kemudian masukkan air. Kacau sehingga pekat
6. Masukkan gula karamel ke dalam loyang dan diikuti dengan adunan Bahan A.
8. Sejukkan sebelum dihidang.
Hah! senang kan? So, hari raya ni bolehlah cuba!
p/s: maaf zahir & batin
No comments:
Post a Comment