klik iklan ini untuk sesuatu yang menakjubkan!

Thursday, February 6, 2014

Benda dalam tin ini sangat sedap!

I don't know when this product was out but I've just tried it and sedap kot! 
What I'm talking about is Ayam Brand's Mackerel Goreng dalam Sos Cili!


Yelah selama ni mackerel dalam sos tomato kan and then Malaysian and sos tomato? Mana kena beb?
Even kalau masak sardin in sos tomato tu pun letak cili sebab nak bagi rasa pedas, dan ada sesetengah yang tambah sos cili kan? So, yang ini mackerel dalam sos cili barulah kena!

This thing kalau cuma panaskan and then makan dengan nasi panas pun mesti sedap nih! 
Attention to orang-orang bujang yang malas nak masak tu, this is the perfect thing, 
tapi jangan makan selalu, tak elok sangat pun.
So, tadi aku guna benda ni buat sandwich bakar for breakfast


Walaupun korang tak tanya tapi aku share jugaklah macam mana nak buat sandwich ni, 
yelah aku memang macam tu. Hahahaha

Resepi Sandwich Bakar Berinti Mackerel

Bahan-bahan
Sandwich maker
8 keping roti sandwich (wholemeal is a much healthier choice)
1 tin kecil Ayam Brand's Mackerel Goreng dalam Sos Cili (atau sardin biasa, ambil ikan sardin sahaja)
1/4 bawang besar (dipotong dadu)
1 biji limau nipis (diambil jusnya)
2 sudu besar mayonis 
sedikit marjerin untuk sapuan

Cara-cara
1. Tuangkan Ayam Brand's Mackerel Goreng dalam Sos Cili ke dalam mangkuk dan hancur-hancurkan isinya.
2. Tambahkan bawang besar, mayonis serta jus limau ke dalam mackerel dan gaulkan sebati.
3. Susun roti di dalam sandwich maker
4. Sudukan inti mackerel ke atas roti dan tutup dengan kepingan roti yang lain
5. Sapukan sedikit marjerin ke atas roti dan bakar roti di dalam sandwich maker hingga siap.
6. Ulangi proses sehingga inti mackerel habis

mamma mia! muahh!

1 comment:

izan mama mia said...

sng nak buat..sedap di makan.. yummy